DJOG

De Jonge Onderzoekers in Groningen heeft een gave Arduino club .Voor gevorderden hebben we deze extra lessen. sesam

DJOG

Fade led

geen foto?? We laten het ledje steeds feller branden totdat deze helemaal AAN is. We leren hoe een FOR loop werkt.


NeoPixel_blink

geen foto?? De NeoPixel is strip met heel veel ledjes, die elk verschillende kleuren kunnen krijgen. In deze les leren we één bepaald ledje te laten "blinken".


NeoPixel_running_LED

geen foto?? De NeoPixel is strip met heel veel ledjes, die elk verschillende kleuren kunnen krijgen. In deze les laten we één ledje langs de ledstrip wandelen.


NeoPixel_snake

geen foto?? De NeoPixel is strip met heel veel ledjes, die elk verschillende kleuren kunnen krijgen. In deze les laten we een aantal LEDS (snake) langs de ledstrip wandelen.


NeoPixel_wipe

geen foto?? De led strip heeft ongeveer 40 3-kleuren-ledjes, die we in deze sketch gaan besturen.


Drukknop- Het duel

geen foto?? Je hebt 2 drukknoppen en 1 led. De knop die het eerst wordt ingedrukt, 'wint' de led. Daarna zijn de drukknoppen uitgeschakeld.


Temperatuursensor KY-013

geen foto?? Basisschakeling om de KY-013 uit te proberen.


potmeter en led

geen foto?? Een potmeter is eigenlijk gewoon een weerstand, die je groter en kleiner kunt maken door aan de knop te draaien. In deze les gaan we een LED zachter laten branden door aan de potmeter te draaien.


Joystick met 2 servo motoren

geen foto?? Bestuur met een joystick twee servomotoren.


Joystick met 4 leds

geen foto?? Een joystick kan in 4 richtingen bewegen, kan een joystick ook 4 leds besturen?


Het display 1602A

geen foto?? Leer hoe je dit display moet aansluiten en hoe je hier tekst naar toe kunt sturen. Je hebt een externe library nodig.


LCD display met temperatuur sensor

geen foto?? We meten de temperatuur met de KY-013 (daar is ook een aparte les over) en laten dat op het display zien. Oh, ja, we maken ook nog een eigen teken, namelijk het bolletje voor de C van Celcius.


Transistorsturing van DC motor met potmeter

geen foto?? Laat een DC motor sneller en langzamer draaien door aan een potmeter te draaien. De transistor fungeert als schakelaar.


IR-besturing

geen foto?? Infrarood besturing van 2 leds. Als ontvanger gebruiken we de VS 1838B. Voor de zender gebruiken we een standaard afstandsbesturing van een oude tv, bijvoorbeeld.


functies schrijven

geen foto?? Een functie is code die je vaak gebruikt. Zo hoef je minder te tikken en blijft je programma overzichtelijk. In deze les maken we onze eerste eigen functie.


De flipflop

geen foto?? Je drukt 1 keer op de knop en het LEDje gaat branden, je drukt nog een keer en het LEDje gaat weer uit. Hoe kan dat? Daarvoor heb je een zogeheten FLIPFLOP nodig.